طرز تهيه غذاي جنوبي “قليه ماهي”

۱۸ بازديد

طرز تهيه غذاي جنوبي “قليه ماهي”

مواد لازم براي درست كردن قليه ماهي :

  • ماهي: 2 كيلوگرم(از نوع ماهيهاي شير،سنگسر،هامور يا شوريده)
  • پياز متوسط :3 تا 4 عدد
  • گشنيز : 1 كيلوگرم
  • شنبليله: 250 گرم
  • تمبر هندي : 200 گرم
  • زردچوبه : 2 قاشق مرباخوري
  • فلفل قرمز كوبيده شده :به مقدار كم(به نسبتي كه ميل داريم غذا تند باشد)
  • سير: 1 بوته
  • روغن :200 گرم

قليه ماهي

طرز تهيه غذاي جنوبي “قليه ماهي”

مواد لازم براي درست كردن قليه ماهي :

  • ماهي: 2 كيلوگرم(از نوع ماهيهاي شير،سنگسر،هامور يا شوريده)
  • پياز متوسط :3 تا 4 عدد
  • گشنيز : 1 كيلوگرم
  • شنبليله: 250 گرم
  • تمبر هندي : 200 گرم
  • زردچوبه : 2 قاشق مرباخوري
  • فلفل قرمز كوبيده شده :به مقدار كم(به نسبتي كه ميل داريم غذا تند باشد)
  • سير: 1 بوته
  • روغن :200 گرم

قليه ماهي

  

طرزتهيه قليه ماهي : 

سبزي را پس از تميز كردن شسته در آبكش مي ريزيم تا آب آن برود؛بعد آنرا ريز خرد مي كنيم. پياز را خرد كرده با روغن سرخ مي كنيم تا طلايي شود. سير را مي كوبيم و در پياز مي ريزيم.
سبزي را نيز به آن اضافه كرده، مي گذاريم آب آن تبخير و كمي سرخ شود. ماهي را تكه كرده با 1 استكان آب و كمي نمك مي گذاريم در حرارت ملايم بپزد.

پوست آن را مي گيريم و به قطعات درشت خرد كرده در سبزي مي ريزيم.

تمبر هندي را در 2/1 ليوان آب جوش خيس مي كنيم و در پارچه نازكي ريخته،شيره آن را مي گيريم و آن را به سبزي و ماهي اضافه مي كنيم؛زردچوبه و كمي نمك به آن زده مخلوط مي نماييم.

تمام مواد را همراه با يكديگر،كمي سرخ مي كنيم؛2 تا 3 ليوان آب در آن مي ريزيم و در حرارت ملايم قرار مي دهيم تا خورش آهسته بجوشد و جا بيفتد.

در اواخر طبخ ترشي و نمك آن را اندازه مي كنيم.

 

نكات كليدي در طبخ قليه ماهي:

  1. بخاطر نمك زياد تمرهندي ، ابتدا بايد قليه ماهي را بچشيد تا غذا شور نشود.و اگر احتياج به نمك داشت به آن مقداري نمك اضافه كنيد.
  2. شنبليله زياد باعث تلخ شدن غذا خواهد شد بخاطر همين مقدار شنبليله و گشنيز را حتما رعايت كنيد.
  3. اگر مقدار ترشي غذا كم بود ميتوانيد مقدار ديگري از تمر هندي را به همان شكل قبل كه گفته شد آماده كنيد و به خورشت اضافه كنيد.
  4. اصولا قليه ماهي را كمي تند تهيه ميكنند ،اما اگر شما طعم تند را دوست نداريد، ميتوانيد از مقدار خيلي كمي فلفل قرمز استفاده كنيد.
  5. براي بوي بد ماهي و طبع سرد آن حتما از سير استفاده كنيد.
  6. براي قليه ميتوان از هر ماهي گوشتي كه دوست داريد استفاده كنيد ولي بهترين گزينه براي قليه سنگ سر و هامور و زمين كن و شير است.همچنين ماهي سالمون و قزالا هم داري گوشت منسجمي هستد.
  7. برشهاي ماهي را ضخيم بزنيد تا توي قليه له نشود.
  8. كيفيت تمر هندي بسيار مهم است و رنگ سياه و سفت آن بهتر از تمر هندي قهوه اي و نرم است.
  9. هنگام جا افتادن خورشت درب ديگ را هرگز نبنديد چون سر ديگ عرق مي كند و خورشت مي برد.
  10. براي اينكه گوشت ماهي له نشود زياد آن را هم نزنيد.همچنين هنگام كشيدن قليه به آرامي گوشت ماهي را به ظرف انتقال دهيد تا بافت آن باز نشود.

نكات تكميلي در مورد قليه ماهي

قليه ماهي جزو غذاي محلي - جنوبي ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 1 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقيقه ميباشد .
قليه ماهي را مي توانيد در وعده نهار - شام - سرو كنيد .
همچنين ميتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - ميل كرد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 6 نفر مناسب ميباشد .

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.