سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹ | ۲۳:۵۵ ۳۷ بازديد
بستني سنتي خانگي:
مواد لازم
۱ ليتر شير
۳۰۰ گرم شكر ۲ قاشق چايخوري ثعلب ۴ قاشق سوپخوري گلاب ۲ قاشق سوپخوري زعفران ۱ قاشق چايخوري پودر هل سفيد ۱۰۰ گرم خامه صبحانه ۱۰۰ گرم پسته (خرد شده)
-
- شير را بجوشانيد. ثعلب را با شكر مخلوط كرده، آن را آرام آرام به شير در حال جوش اضافه كنيد.
- شير را با مفتول دستي هم بزنيد تا شكر در شير حل شود.
- سپس آن را روي حرارت برداشته، وقتي شير داغي خود را از دست داد، از صافي رد كنيد تا يك دست شود.
- بگذاريد شير كمي خنك شود سپس محلول زعفران ، گلاب و هل را به شير افزوده و هم بزنيد.
- سپس در فريزر قرار دهيد. هر يك ساعت يك بار خارج كرده، هم بزنيد و مجدداً در فريزر قرار دهيد تا خودش را بگيرد ولي يخ نزند، اين عمل را ۴ بار تكرار كنيد.
- روش ديگر اين است كه مايه ي بستي را در دستگاه بستي ساز بريزيد و در آخر پسته ي خرد شده را به بستني بيفزاييد.
- خامه را در سيني فر لبه كوتاه به ضخامت ۱تا۲ ميلي متر پهن كنيد و در فريزر قرار دهيد تا يخ بزند، سپس خامه را خرد كرده و داخل بستي آماده بريزيد.
- بستي را با قاشق چوبي هم زده و مجدداً در فريزر قرار دهيد.
- *** به علت وجود شير و خامه در بستني، براي افرادي كه به مقدار كم لبنيات مي خورند، مي تواند مفيد باشد. ارزش غذايي: اين دستور داراي ۲۵۳۱ كيلوكالري انرژي، ۳۵۷گرم كربوهيدرات، ۵۵ گرم پروتئين و ۹۷ گرم چربي مي باشد. نكات مهم:
- اگر خامه چرب باشد منجمد نمي شود پس اگر خامه ي شما چرب بود كمي شير به آن اضافه كرده و بعد در سيني فر آن را پخش كنيد.(خامه ي خشك مناسب اين كار است)
- ثعلب بايد مرغوب باشد تا بستني دچار يخ زدگي نشده و كشدار شود.
- اگر شكر بستني بيشتر از ميزان داده شده باشد، بستني نمي بندد.
- هر چه مقدار ثعلب زياد باشد بستني كشدارتر مي شود.(البته نه بيشتر از حد مجاز)
- بهتر است براي زود بسته شدن بستني به روش سنتي آن را در سيني هاي لبه دار فلزي بريزيد و هر بار با كاردك آن را هم بزنيد تا بستني زود بسته شود.
- اگر از دستگاه بستني ساز استفاده شد اجازه دهيد بستني در فريزر كمي ببندد و بعد در دستگاه بستني ساز بريزيد تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقيقه هم خورده و بستني ببندد، بستني را از دستگاه خارج كرده و در فريزر قرار دهيد تا كاملاً بسته شود.