طرز تهيه “شيريني گردويي” يك شيريني خشك و خوشمزه

۸ بازديد

 مواد لازم شيريني گردويي

  • زرده تخم مرغ:4 عدد بزرگ
  • شكر يا پودر قند  :½ پيمانه 
  • وانيل :¼ قاشق چايخوري 
  • گردو:½ 3 پيمانه خرد شده
  • رنده پوست ليمو:¼ قاشق چايخوري ( پوست 1 ليمو) 

 مواد لازم شيريني گردويي

  • زرده تخم مرغ:4 عدد بزرگ
  • شكر يا پودر قند  :½ پيمانه 
  • وانيل :¼ قاشق چايخوري 
  • گردو:½ 3 پيمانه خرد شده
  • رنده پوست ليمو:¼ قاشق چايخوري ( پوست 1 ليمو) 

 طرز تهيه شيريني گردويي

ابتدا تخم مرغ ها را بشكنيد و زرده و سفيده را از هم جدا كنيد. شكر يا پودر قند را به زرده اضافه كنيد و با هم زن برقي خوب بزنيد.

حدودا 12 تا 15 دقيقه اي زمان ميبرد تا مواد سفيد و كشدار شوند.

درادامه گردو، رنده پوست ليمو و وانيل را افزوده و مواد را هم بزنيد تا مخلوط شوند. فر را با دماي 160 درجه روشن كرده و سيني فر را با كاغذ روغني بپوشانيد و چرب نماييد.

با يك قاشق از مايه شيريني برداريد و با فاصله داخل سيني بريزيد، سيني را براي 10 دقيقه در فر قرار دهيد تا شيريني ها پخته و برشته شوند.

 

نكاتي طلايي در پخت شيريني گردويي پفكي:

  • در اين شيريني از سفيده تخم مرغ استفاده نميشود.
  • دقت كنيد به محض پف كردن شيريني فر را خاموش كنيد. وقتي شيريني شروع به پف كردن ميكند، روي شيريني ترك ميخورد و اگر زياد در فر بماند ترك آن بيشتر ميشود. اگر هم زود در فر را باز كنيد پف شيريني ميخوابد.
  • مقدار استفاده از گردو و پودرقند سليقه ايست و ميتوانيد به نسبت ذائقه تان مواد را كم و يا زياد كنيد.
  • نشانه پخته شدن اين شيريني اين است كه خيلي راحت از كاغذ و سيني جدا شود. ولي اگر به كاغذ روغني چسبيده باشد بايد زمان پخت راكمي بيشتركنيد.
  • مقدار زدن زرده در اين شيريني بسيار اهميت دارد و بايد حدود 12 دقيقه اي زده شود با اين كار بوي زهم تخم مرغ از بين ميرود و نيز زرده در كنار پودر قند انسجام پيدا ميكند و هنگام ريختن در سيني وا نميرود.
  • گردوها را خيلي ريز خرد نكنيد تا موقع خوردن طعم و بافت گردو حس شود.
  • در صورتي كه دوست داشته باشيد مي توانيد روي شيريني ها را قبل از گذاشتن داخل فر با خلال يا پودر پسته تزئين كنيد.
  • مراقب حرارت فر باشيد كه زير و روي شيريني ها رنگ اوليه خودش را حفظ كند و در عين حال كاملاً ترد و شكننده شود.
  • براي پخت اين شيريني لازم نيست ابتدا فر را داغ كنيد چون اين شيريني خيلي سريع ميسوزد.
  • مقدار و زمان و درجه حرارت پخت شيريني را بر اساس فر خودتان و تجربه اي كه از پخت شيريني داريد, تعيين كنيد تا به نتيجه دلخواه برسيد.

 نكات مهم:


هنگامي كه موادتان روي حرارت است بايد مرتبا ان را هم بزنيد در اين زمان مايه نبايد بجوشد يا قل بزند. زماني كه مايه آماده مي شود از آن بخار بلند مي شود. همچنين مي توان به جاي چرخ گوشت٬ مواد را به مدت ۲ دقيقه در داخل غذا ساز بريزيد. در اين خمير بايد حتما از شكر استفاده شود يعني پودر قند يا پودر شكر مناسب نيست.
مي توانيد از قيف براي اين خمير استفاده كنيد. هر چه به خميرتان زمان بيشتري جهت استراحت بدهيد رنگ آن تيره تر مي شود. با كم كردن آن و اضافه كردن گردو شيريني رنگ تيره تر و همچنين كشدار و و نرم مي ود.

منبع : mazeha

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.